Herenweg 92 A
2361EV
WARMOND
tel. 071-3010683

Voor FC Oegstgeest O23-1 was het duidelijk: “Als we het kampioenschap in eigen hand willen houden, moeten we alle wedstrijden winnen, te beginnen met de wedstrijd tegen Warmunda". Da’s makkelijker gezegd dan gedaan, want bijna alle voorgaande edities van deze wedstrijd, wonnen we met de hakken over de sloot. Warmunda, derde op de ranglijst en daarmee ook nog titelkandidaat had het thuisvoordeel en dat heeft ons al eens eerder de das omgedaan.

Warmunda, gesterkt door de gedachte dat FC Oegstgeest, na de 4-0 nederlaag twee weken geleden tegen SV Nieuwkoop te verslaan was, kleunde er vanaf de eerste minuut lekker in. De scheidsrechter liet veel toe, waardoor het de eerste helft een paar keer uit de hand dreigde te lopen, maar gelukkig bleef het beperkt tot een paar onschuldige schermutselingen.

Er was even een hachelijke situatie waarbij een terugspeelbal op Gijs zomaar in eigen doel rolde, maar de scheidsrechter had vlak daarvoor gefloten voor een overtreding op Jasper. Ongeloof bij Warmunda, opluchting bij Oegstgeest. Tien minuten later, we klokken om en nabij de 30e minuut, een mooie loopactie van Vincent met zijn directe verdediger aan zijn zij, maar desondanks schoof hij de bal langs de keeper naar de verre hoek (zie onderstaande foto). Ik telde ‘m al, maar de binnenkant van het aluminium redde doelman ‘Scip’.

In de fase daarna volgden de kansen elkaar in hoog tempo op. Eerst een kans voor Warmunda maar de te gehaast geschoten bal vloog huizenhoog over; een uitgooi van Gijs werd simpel onderschept en bijna met een doelpunt afgestraft, maar nu verijdelde het aluminium aan Oegstgeester zijde deze megakans; direct daarna kwam Benjamin op volle snelheid het strafschopgebied binnen maar zag zijn schot rakelings over gaan. Kort daarop een aanval over links eindigend met een voorzet op Michiel die zwaar gehinderd de bal net naast tikte en bij een volgende aanval was het Michiel die vanaf rechts voorgaf op Benjamin en Vincent, maar beiden kwamen een teenlengte tekort om de bal in het doel te tikken.

Als de ongeveer 15-20 Warmunda supporters in koor “Hééé” schreeuwen, op het moment dat een Warmunda aanvaller net wel/niet in het strafschopgebied naar de grond ging, twijfelde de scheidrechter vanuit de middencirkel geen moment en fluit voor een strafschop. Als je vanuit de middencirkel fluit voor een strafschop (25-30 meter verderop), heb je natuurlijk al snel de schijn tegen. Deslaniettemin ging de bal op de stip en ging oud FC Oegstgeestenaar Chris achter de bal staan. De bal werd niet slecht ingeschoten, maar de de duik en redding van keeper Gijs waren majestueus (zie onderstaande foto).Toen Gijs ook de vanaf dichtbij en hard ingeschoten rebound wist te pareren, werd hij bedolven onder de complimenten en schouderklopjes van zijn teamgenoten.

Zo gingen de spelers, ondanks genoeg mogelijkheden, kansen en de strafschop en dankzij het afgekeurde doelpunt en het aluminium met de beginstand rusten.

Omdat beide teams moesten winnen om aanspraak te blijven maken op het kampioenschap, werd de tweede helft net zo energiek en spectaculair als de eerste. In de 50e minuut weer een grote kans voor Warmunda-speler Chris, die eigenlijk alles goed deed , maar desondanks keeper Gijs de bal richting kruising van de verre hoek zag wegtikken. Weer een prachtige redding. Het spel golfden heen en weer met mogelijkheden en kansen aan weerszijden. Beide keepers ontpopten zich als hoofdrolspelers van een titanenstrijd.

In de 55e minuut mocht Warmunda op rechts een hoekschop nemen. De bal vloog eerst onhoudbaar over de vingertoppen van Gijs heen om vervolgens vrij bij de tweede paal te worden binnengekopt (1-0). Een tegenvaller voor Oegstgeest, maar een doelpunt, ongeacht aan welke kant, kon ook niet uitblijven. Captain Rogier zette zijn mannen weer op scherp en de inhaalrace was begonnen. De druk op keeper ‘Scip’ van Warmunda werd groter en groter, maar met een aantal fabelachtige reddingen, waarvan een op de inzet van Vincent, die hij met de vingertoppen overtikte, hield hij zijn goal vooralsnog schoon.

'Vooralsnog', want in de 70e minuut moest hij toch capituleren. Een vrije trap (de zoveelste indirecte???) werd door Jesse over de Warmondse verdediging heen gelepeld, precies in de loop van Michiel (zie onderstaande foto) die met een volley de bal achter keeper Scip schoot (1-1). FC Oegstgeest rook nu zijn kansen en drukte door, wat een minuut later al een volgende 100% kans opleverde. Een steekpass van Rogier bracht Michiel in kansrijke positie, maar deze keer stuitte zijn schot in de kort hoek weer op keeper Scip.

FC Oegstgeest had in de slotfase het betere van het spel, maar Warmunda streed onder aanvoering van de onuitputtelijke oud FC Oegstgeest verdediger Rens, voor wat zij waard was en vormde een nagenoeg ondoordringbaar blok voor eigen doel. Totdat Benjamin in de 80e minuut wel loskwam van verdediger Rens. De arm van Rens ging omhoog en appelleerde voor buitenspel, gevolgd door de vlag, waardoor het doelpunt van Benjamin werd afgekeurd. Door mijn gekleurde bril leek het geen buitenspel en dus een geldig doelpunt. Wellicht kan onderstaande VAR-foto voor opheldering zorgen (rood omcirkelt de grensrechter, de bal, twee Warmunda verdedigers, Benjamin en de Scheidsrechter).

Al met al ontpopte deze wedstrijd zich tot een spannend en dynamisch schouwspel, vol vuur, vechtlust, aantrekkelijke combinaties en individuele acties, maar bleef het ondanks dat allemaal in evenwicht: beide teams tijdstrafloos (ondanks de soms pittige duels) beide teams een bal op de paal; beide teams een doelpunt afgekeurd; beide teams een geldig doelpunt, beide teams 1 punt en een hoofdrol voor beide doelverdedigers, Gijs en Scip.

Na het laatste fluitsignaal werden sportief de handen geschud, tenminste voor diegenen die dat nog konden, want veel spelers vielen moegestreden en teleurgesteld op het veld, wetende dat ze niks aan dit gelijke spel hadden en dat SV Nieuwkoop zonder te voetballen de winnende derde was.

Tot slot: Ondanks ......, dank en hulde aan de scheidsrechter, want onder zijn leiding hebben we een mooie wedstrijd gezien, die hij tot een goed einde heeft gebracht en dat is het belangrijkste!