Olympiaweg 6
2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Het was goed warm op Sportpark Zegersloot en veld 7 was kurkdroog, maar om voor FC Oegstgeest O23-1 zicht te houden op het kampioenschap moesten deze obstakels én ARC O23-3 overwonnen worden. Met 13 spelers konden we slechts beperkt doorwisselen en ondanks dat tijdens de warming up het erop leek dat Vincent voldoende was hersteld van een hamstringblessure, duurde zijn optreden welgeteld één sprintje en toen was het alweer klaar.

Het was stroef voetballen op het droge veld en de zes keer dat de bal in de sloot belandde, veranderde daar weinig aan. Er werd onzorgvuldig gevoetbald, veel passes kwamen niet aan en van de zwakke tegenstander dat ARC in Oegstgeest was, was nu weinig sprake. Het was een volkomen gelijk opgaande strijd, waarbij gezegd moet worden dat de eerste helft ARC twee keer redding kreeg van de lat en de bal 2 keer van de doellijn was gehaald. Het was het aan Oegstgeester zijde allemaal net niet.

Als dan halverwege de eerste helft een spaarzame aanval van ARC wel doeltreffend wordt afgerond, klopte het verhaal van ARC (“We komen bijna elke wedstrijd op voorsprong, maar uiteindelijk verliezen we toch”) ook deze wedstrijd tot zover weer. FC Oegstgeest deed wat het kon, toonde voldoende inzet, maar het spel verbeterde nauwelijks. Toch zorgde de inzet voor de gelijkmaker. Het was captain Rogier die zijn verdedigende stelling verliet en zich tot aan Alphens strafschopgebied met de opbouw bemoeide. Het was ook zijn punt van zijn schoen die een voorzet van Fabian tot doelpunt promoveerde (1-1).

De tweede helft was een kopie van de eerste, waarbij beide teams elkaar goed in bedwang hielden. Faire slidings van Lex en Jasper legden de beide Alphense vleugelaanvallers lam; pittige duels op het middenveld, wat soms gepaard ging met het nodige duw- en trekwerk, maar gelukkig bleef het allemaal binnen de perken en hield de scheidsrechter de controle over de wedstrijd. Weer behoedde het aluminium een achterstand voor ARC en weer werd de bal tot tweemaal toe van de Alphense doellijn gered, terwijl aan de overzijde een bal rakelings voorlangs werd geschoten en halverwege de tweede helft het Oegstgeester net wel werd gevonden (2-1).

Het spel van FC Oegstgeest wilde maar niet verbeteren, de hitte eiste zijn tol en toen ook Jasper nog geblesseerd uitviel, leek ARC met de ban van het verliezen te breken en zag FC Oegstgeest de kampioenskansen in rook op gaan. Toen Jesse in de 80e minuut mocht aanleggen voor een directe vrije schop op zo’n 25 meter van het doel, trok heel Oegstgeest naar voren. Enkele minuten daarvoor waren we in een vergelijkbare situatie al dicht bij de gelijkmaker geweest, maar ondanks schoten van Michiel, Noah en Fabian wilde de bal er toen ook niet in. Jesse draaide de bal richting 5 meter lijn, waar zo’n 5-6 spelers tegelijkertijd opsprongen om de bal te koppen. Slechts één ARC-hoofd toucheerde de bal en die kopte de bal ongelukkigerwijs (voor hem) over zijn eigen doelman de goal in (2-2). Na zoveel pech (3 ballen op de lat en 4 ballen van de lijn gehaald) was dit gelukje voor FC Oegstgeest meer dan welkom.

Met het vermoeden dat er niet veel meer in zat, berekende ik op hoeveel punten achterstand we met dit gelijkspel op koploper Nieuwkoop zouden komen. FC Oegstgeest dacht daar anders over en begon een slotoffensief. Met veel werklust en pressie werd ARC op eigen helft vastgtezet. In en rond Alphens 16 meter gebied werd het drukker en drukker. Probeer daar maar eens doorheen te voetballen. Desondanks lukte het Noah een paar keer al zigzaggend tot dichtbij te komen, maar doeltreffend werd het niet. Met nog slechts enkele minuten te spelen vond Michiel alsnog dat gaatje en prikte de bal van dichtbij langs de ARC-keeper het doel in (2-3). Uiteraard werd deze late treffer uitbundig gevierd, pakten FC Oegstgeest alsnog de volle drie punten en houdt ‘het ARC-verhaal’ ook na deze wedstrijd stand.

Captain Rogier was er na afloop duidelijk over: “Dit was onze slechtste wedstrijd” en daar kan ik grotendeels in mee gaan, de uitwedstrijden tegen RCL en Nieuwkoop buiten beschouwing gelaten. Toen later op de dag voetbal.nl de uitslagen toonde, zagen we dat koploper Nieuwkoop tegen RCL punten had verspeeld. Daarmee is FC Oegstgeest ondanks de slechtste wedstrijd weer de troste koploper van de eerste klasse en hebben we het kampioenschap weer in eigen hand.